Les emocions

dijous, 25 d’octubre del 2012

OBJECTE D'APRENENTATGE

LES EMOCIONS

TRISTESA, POR, RÀBIA O ENUIG I ALEGRIA


Aquí us deixem una altre objecte d'aprenentatge. És un vídeo elaborat per els components d'aquest blog "l'aventuradelesemocions.blogspot.com.es" i esperem que us agradi!
 
Digueu la vostra!

 
 

 

dimarts, 23 d’octubre del 2012

CONTE INTERACTIU: L'optimisme o el pessimisme?

Aquí us deixem un conte interactiu relacionat amb el nostre blog: les emocions.

És una història sobre dues extraterrestres, la Buba i la Kitri, les quals s'endinsen a una gran aventura. Veurem les diverses maneres de solucionar els problemes, que es presenten a les diverses escenes, segons si escollim tenir una actitud positiva o una actitud negativa.


http://www.dvolver.com/live/movies-782101




I tu què decideixes, l'optimisme o el pessimisme? 


dilluns, 22 d’octubre del 2012

Les emocions i les noves tecnologies

El propòsit i objectiu principal d'aquesta síntesi consisteix en entendre per què les emocions tenen una forta relació amb el llenguatge, i com és possible expressar aquestes emocions a través de l'ús de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC). La irrupció de les últimes tecnologies en el nostre dia a dia ha generat noves experiències que obren la porta d'una nova dimensió del territori emocional que justament ara estem començant a comprendre i analitzar.

El que pretenem és, principalment, l'estreta relació que hi ha entre emocions i llenguatge. Sobretot, ens hem centrat en entendre per què les emocions tenen una forta relació amb el llenguatge, i com és possible expressar emocions a través l'ús de les TIC.

Expressar emocions suposa participar amb i en la vida de les persones amb les quals ens relacionem. Les emocions, com a procés social, també estan constituïdes per la inestabilitat i estan sotmeses a una necessitat de definició permanent, evolucionant incessantment i desenvolupant-se en un procés iteratiu mitjançant el llenguatge.

 Ningú no posa en dubte actualment que l'ús de les noves tecnologies comporta l'accés a noves experiències. Això és així perquè l'àmbit de les noves tecnologies és un camp on estan irrompent noves emocions que requereixen ser analitzades i compreses. Es tracta d'emocions inseparablement unides a l'ús dels dispositius tecnològics, cada vegada més presents en totes les esferes de la nostra vida.

La seguretat a Internet


Internet és una eina magnífica que en la majoria de casos aporta coses positives per a qui es connecti, tot i això hem de tenir clars els riscos que pot comportar navegar per internet.

Internet és un reflex de la societat i s’hi poden trobar tot el que es pot trobar en la societat actual. Per tant hi ha coses bones i, també, coses dolentes.

Hem classificat els perills d’internet en quatre àrees:

· Riscos per contingut

· Riscos per contacte

· Abusos del comerç electrònic

· Perills legals

Riscos per contingut

Com a qualsevol ciutat, a internet hi ha zones que no són aconsellables pels menors ja que poden afectar el seu desenvolupament com a persones.

El contingut que és des-aconsellable per a un nen el determina la seva família, la societat en la que viu… però normalment són webs a les que hi ha continguts sexuals, violents, xenòfobs, sectaris, l’ús d’armes, instruccions per cometre delictes, etc.

 Riscos per contacte

A part dels perills derivats dels continguts que pot tenir el nen, també s’ha de tenir en compte tot el que pugui escriure o enviar.

Hi ha diferents zones de contacte a internet: Xats, correu electrònic, webs, fòrums, missatges instantanis entre d’altres.

S’ha de vigilar que els nens no donin informació personal que algú altre pugui utilitzar amb males intencions. S’ha de procurar que no puguin arribar a tenir relacions inadequades amb persones que se’n puguin aprofitar o perjudicar-los. Que no rebin missatges ofensius o provocadors o es posin en baralles.

Abusos del comerç electrònic

Els menors són molt influenciables davant les noves tècniques de màrqueting comercial que apareixen a través d’internet. Són un objectiu específic per a les empreses que utilitzen tècniques de venda abusives:

· Els saturen de publicitat.

· Els demanen informació sobre els seus gustos o els dels seus pares.

· Els demanen tot tipus de dades personals, erosionant la seva privadesa personal.

Perills legals

Els menors no tan sols són víctimes potencials dels riscos d’internet si no que també poden ser responsables d’actes ofensius o il·lícits a internet.

S’han denunciat diversos casos de menors que s’han posat en embolics per amenaçar o intimidar a través del correu electrònic, pàgines web, xats o fòrums.

També és il·legal que publiquin o distribueixin programes, dibuixos, música, vídeos i textos amb drets d’autor sense el consentiment del seu propietari.

És per això que els menors han de ser conscients que els seus actes poden perjudicar a altres persones.

 EINES DE CONTROL

Per a protegir als menors dels perills d’internet, els pares o tutors poden decidir instal·lar eines de control a l’ordinador, filtres i altres tipus de programes informàtics que permeten controlar el que fan els menors a internet

Els filtres permeten bloquejar web no desitjades i evitar que el menor accedeixi a continguts com podrien ser: sexe, violència, xenofòbia, racisme, sectes, paraulotes, etc.

El filtratge de continguts ara mateix es veu com la millor manera de garantir els drets dels menors ja que també respecta la llibertat d’expressió a internet.

Permet als pares/mares o tutors decidir quins són els continguts apropiats per als seus fills segons els seus propis criteris.

Els filtres més coneguts són: E-optionet,CyberPatrol, NetNanny, Cyber sitter, Internet Filter.

També existeixen filtres gratuïts com l’assessor de continguts del nostre navegador o el filtre que fomenta l’associació ICRA.

A part dels filtres hi ha altres programes que permeten saber la web que ha visitat el menor, establir diferents restriccions, bloquejar la publicitat que aparegui a la part superior de les webs o també hi ha la possibilitat que els filtres els apliqui el vostre proveïdor de serveis d’internet, sense haver-vos d’instal·lar cap programa a l’ordinador. Posi’s en contacte amb ell per veure si ofereixen aquest servei.

Aquí us deixem un SlideShare sobre el ciberassetjament i el respecte a Internet:



Internet sense assetjament

 
Aquí us deixem un vídeo sobre el ciberassetjament i una serie de preguntes que ens hem animat a respondre, proveu-ho ara vosaltres!


- Què us fa pensar aquest vídeo?

Aquest vídeo ens fa pensar en la importància de la seguretat a Internet. És un tema que, malauradament, succeeix amb freqüència a l'actualitat. Hi ha molts joves que pateixen abusos mitjançant les diverses xarxes socials, per tant, és convenient aturar-ho a temps, ja que pot derivar en problemes físic o psicològics.

- Què heu entès del vídeo?

A partir del vídeo, on és motra una noia que es connecta a una xarxa social i pateix una serie d'assatjaments per part d'altres adolescents, hem entès que és idoni protegir-nos davant dels perills que comporta una connexió a la red inadequada. Per tal d'aconseguir-ho, cal evitar oferir informació privada a usuaris desconeguts, entrar a pàgines o chats pocs segurs o penjar informació personal (imatges, vídeos, etc) a xarxes socials d'ús freqüent, entre d'altres coses.

- Penseu que com educadors/es haureu d'estar atents a aquesta problemàtica?

Com a futurs docents és important conèixer el funcionament de les diverses xarxes socials i els perills que, aquestes,comporten per tal d'informar i assesorar els alumnes. A més, és necessari guanyar-se la confiança i l'efecte de l'alumnat perquè si en algun moment tenen algun problema, es sentin amb seguretat per comunicar-ho i, així, poder actuar com a guies i ajudar-los a trobar una solució.

divendres, 5 d’octubre del 2012

Resolució de conflictes

Resolució de conflictes a Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia by Sònia13


Aquí us deixem amb un àudio sobre la Resolució de conflictes i les seves fases:

1. Negociació

2. Mediació

3. Arbitratge

Pissarra Digital Interactiva (PDI)


Aquí us deixem una breu presentació de la innovació tecnològica que s'està promovent a les aules: La pissarra digital interactiva.

És un recurs molt útil i funcional ja que, a part de ser tàctil, presenta una varietat infinita d'aplicacions i possibilitats per treballar d'una forma didacta i participativa en qualsevol eix temàtic.

Per altra banda creiem, que la pissara digital facilita una nova manera de relació entre el professorat i els alumnes, ja que l'avenç tecnològic comporta l'ús de noves formes de comunicació i aprenentatge, com ara: el correu electrònic, el moodle i alguns suports a l'hora de fer treballs (power point, youtube, excel i ara la pissarra digital). 

De totes maneres, ens hauríem de plantejar fins a quin punt les noves tecnologies avancen tan depressa que substitueixen les relacions humanes, provocant així, que es perdin valors i actituds a l'hora de comunicar-se entre iguals.

En definitva, si aprenem a utilitzar les noves tecnologies amb coherència i de manera profitosa sense deixar de banda les habilitats socials, pot ser un recurs molt eficaç.

EDUQUEM amb les TIC!

diumenge, 30 de setembre del 2012

PENSANT AMB ELS ALTRES

 
 
MIREU AQUEST FANTÀSTIC REPORTATGE SOBRE LES EMOCIONS I COMENTEU QUÈ US HA SEMBLAT!
 
PARTICIPEU-HI, ENS INTERESSEN MOLT LES VOSTRES OPINIONS!!!

divendres, 28 de setembre del 2012

Gestionem les emocions


Aquí us deixem amb una conferència sobre la il·lusió i l'optimisme d'Emili Duró, un gran professional que ens mostra una manera positiva d'enfocar el nostre dia a dia.

http://www.youtube.com/watch?v=zK4sB_rWhF8&feature=related

divendres, 21 de setembre del 2012

Què són les emocions?

Descobrim-ho!

No us ha passat mai...

- Escoltar un acudit que et tregui un somriure : A _ EGR _ A

- Perdre una cosa valuosa : TR _S _ ESA

- Fallar un penal a l'últim instant : DECE _ C_ Ó

- No poder anar de vacances per problemes de la companyia aèrea :
_ ÀB _ A

- Rebre un ensurt : P _ _

- Saltar amb paracaigudes : EU _ Ò _ IA 

- Rebre una cosa esperada : DES _ G

Aquestes són algunes de les emocions que podem viure dia a dia, i que ara,  haurem d'aprendre a gestionar...

T'atreveixes?